نحوه پرداخت هزینه برق با کنتور مشترک ( صــ5 )
در ساختمانهای چند واحدی مسکونی که با یک کنتور مشترک برق مصرف میکنند اگر متراژ آپارتمانها یک اندازه باشد تفاوت پرداختها در میزان برق مصرفی حدودی توسط ساکنین هر واحد است و این به آن معناست که ممکن است واحدی یک مجرد یا یک زن و شوهر حتی با یک کودک باشند که صبح از خانه خارج شده و یکی عصر و دیگری شب به محل سکونت باز گردند اما در واحدهای دیگر در طول روز چند نفر سکونت داشته و مرتب از تلویزیون و رادیو و کامپیوتر و اتو و سایر وسایل برقی که ممکن است مانند یخچال و فریزر که البته در تمام واحدها فعال است اما در آنجا بواسطه باز و بسته شدن مکرر درب آنها ، بیشتر برق مصرف میشود استفاده کنند و چنانچه لباسشویی و احیاناً ظرفشویی هم داشته باشند به دلیل تعداد زیاد ساکنین از آنها خصوصا لباسشویی خیلی بیشتر از سایر واحدها از برق استفاده کرده و باید جبران نمایند .
اما در آپارتمانهایی با متراژهای بزرگ تر ، احتمال ازدیاد وسایل برقی و تعدد ساکنین بیشتر است و محاسبات قبل دقیقتر تعیین میگردد لذا چنانچه آنها از هر وسیله برقی دو عدد یا بیشتر داشته باشند که احتمال همزمان استفاده از آنها وجود داشته باشد باید در نظر گرفته شده و محاسبه گردد .
در مجتمع هایی با کنتور برق مشترک ، استفاده از وسایلی که در گاز و برق مشترک می باشند مانند بخاری برقی و سماور برقی مجاز نیست و اگر هم استفاده شد مصرف برقشان هزینه سنگینی دارد .
اما حد پرداختی اینگونه خانوارها را میتوان با جدول یک نفر ده هزار تومان ، دو نفر هجده هزار تومان ، سه نفر بیست و چهار هزار تومان ، چهار نفر بیست و هشت هزار تومان و پنج نفر سی هزار تومان در هر ماه برای برق مصرفی داخل آپارتمان حساب کرد که اگر مبالغ جمع آوری شده بدون داشتن درب برقی پارکینگ و آسانسور کفاف قبوض برق را داد کافیست اما اگر کم آمد به پرداختیهای کل نفرات به همین نسبت اضافه کنند تا جبران شود و بلعکس . برای ذخیره 10 درصد بیشتر پرداخت میشود . در کنتورهای مشترک اگر واحدی از وسایل عمومی مانند کولر استفاده نکرد حق برقش کسر میشود .
در این وضعیت وجود آسانسور و درب ریموت دار ، همان قوانین خاص تعریف شده خود را دارد . با کنتور برق مشترک واحدی اجازه تولید کردن محصولی را با استفاده از برق ندارد .
تقسیم هزینه های کنتور مشترک برق ( صــ4 )
چنانچه هر واحدی کنتور برق مجزا داشته باشد تکلیفش با مصارف داخل آپارتمان روشن است اما برای خارج از آپارتمان یک کنتور مشترک وجود دارد که مقدار مصرفی برق فضاهای مشاع را مشخص میکند . این مصارف خارج از آپارتمان در فضاهایی تقریباً برای همه یکسان است مانند برق پله ها و انباری و احیانا پمپ آب ، اما در محلی دیگر فقط برای بعضیها مورد استفاده قرار میگیرد مانند درب ریموت دار پارکینگ و چراغهای آن که تا زمان استقرار خودرو روشن میماند . مورد آخری که از کنتور برق عمومی تامین میشود و خیلی هم مصرفش بالاست آسانسور میباشد که تک تک به تمام این موارد خواهیم پرداخت تا هر کس باندازه مصرف خویش سهمش را پرداخت نماید ( البته بیشتر در مجتمع هایی که برق مشترک با کنتور مجزاست و آسانسور و درب ریموت دار پارکینگ وجود دارد )
حدود بیست درصد از هزینه قبض برق کنتور فضاهای مشاع ، سهم ساکنانی است که تقریبا همه به یک اندازه مصرف میکنند .
حدود سی درصد سهم پارکینگ دارهایی که از درب ریموت دار استفاده کرده و با ورود و خروج هر دفعه موجب روشن ماندن چراغهای پارکینگ بمدت طولانی میشوند ( اگر واحدهایی پارکینگ دار نباشند از سهمیه این سی درصد معافند و فقط بین آنهایی که پارکینگ دارند تقسیم میگردد )
حدود پنجاه درصد باقی مانده از کنتور برق مشترک هم سهم استفاده کنندگان از آسانسور میباشد که آنهم طبق ضوابطی که مقرر گشته از ساکنین دریافت میشود .
برای هر واحدی که از پریزهای برق کنتور مشترک در هر نقطه ساختمان استفاده کند ، مانند قرار دادن یخچال و فریزر در انباری یا قرار دادن هواکش در آنجا و یا هر گونه استفاده شخصی دیگری ، وسیله ای قرار داده باشد که برق مشترک را مصرف بکند مدیر ساختمان مبلغی مشخص کرده دریافت میکند .
جمع دریافتی های برق هم باید حدود ده درصد از مبلغ قبض برق بیشتر باشد تا برای احتیاجات برقی ناگهانی و ضروری ساختمان مورد استفاده قرار گیرد .
البته هزینه های نظافت جداگانه ، نود در صد کل واحدها و ده درصد باقی مخصوص پارکینگ داران .
تقسیم بندی پرداختها ( صــ3 )
بطور کلی پرداختیهای ساکنین هر مجتمع چند واحدی بر اساس وجود کنتورهای مشترک و غیر مشترک به چهار گروه تقسیم میگردد ، که در اینجا وضعیت هر کدام را جداگانه توضیح خواهیم داد .
1 ـ وضعیت نخست که مربوط به ساختمانهای قدیمی می باشد وجود کنتورهای مشترک برق و گاز و آب برای تمامی ساکنین ساختمان است که دارای پیچیده ترین حالت محاسبه پرداختها میباشند .
2 ـ در وضعیت دوم کنتورهای برق واحدها جدا و یک کنتور برق مشاع هم برای مصارف عمومیست در این حالت کنتورهای گاز و آب مشترک میباشند .
3 ـ وضعیت گروه سوم که دارای بیشترین حالت ممکن میباشد کنتورهای برق مانند وضعیت دوم و کنتورهای گاز هم بصورت مجزا و فقط کنتور آب است که برای تمام ساکنین مشترک میباشد .
4 ـ در وضعیت گروه چهارم تمام کنتورها مجزا ، باضافه یک کنتور برق مشترک . مصرف آب مشترک را هم روی یکی از واحدها قرار میدهند که از همسایگان مبلغی بابت مصرف اضافه دریافت میکند .
در حقیقت هر چه بسمت وضعیت های بالا تر پیش می رویم دریافتی ها ساده تر انجام شده و مقدار مصرف هر واحد مشخص است اما چون هدف تفکیک مال حلال از حرام است وضعیت های نخست توضیحات بیشتری لازم دارد .
وضعیت تقسیم بندی پرداختها بستگی کامل به هزینه های نهایی مشترک ساختمان در طول یک برج را دارد و ممکن است افراد یک ساختمان گروهی بنای مصرف را بر اساس صرفه جویی گذاشته باشند که طبیعتا مبلغ نهایی آنها با مجتمع هایی که رعایت صرفه جویی را نمیکنند و باید بطور تساعدی مبلغ بیشتری پرداخت نمایند ، با توجه به تعداد واحدها تفاوت عمده ای خواهد داشت .
اما در تمامی صورتهای پرداخت ، باید جمع پرداختیها از مجموعه هزینه های مصارف مختلف حدود ده درصد بیشتر باشد تا برای مخارج ناگهانی که ممکن است در ساختمان پیش آید مبلغی ذخیره بماند اما این مبلغِ اضافه اگر تا هنگام رفتن همسایه ای مصرف نشود سهم او باید عودت داده شود .
ادامه قوانین مدیر ساختمان ( صــ2 )
کسانی که به هر دلیل در جلسات انتخاب مدیر و سایر جلسات ساختمان شرکت نمیکنند پیشاپیش با نظر اکثریت آرا موافقت داشته و بعد از اعلام نتیجه حق اعتراض ندارند .
تمامی ساکنین در استشهاد نامه ای که برای داشتن اختیارات به مدیر تفویض گردیده میبایست با ذکر تمامی مشخصات و محل سکونت موافقت و امضا کنند .
مدیر ساختمان موظف است در تابلو اعلانات تمامی دریافتی ها را دهم هر برج ، بصورت مکتوب و پرداختیها را با ارائه مدرک و فاکتور در معرض دید ساکنین قرار دهد .
مدیر لازم است که در تابلو اعلانات مسائل عمومی ساختمان و تذکرات برای مراعات همسایگان را مطرح نموده و ساکنین ظرف پنج روز محل مشاهده خود را تیک زده و ملزم به رعایت آن باشند .
ساکنین موظفند مبالغ شارژ را ظرف چهار روز یعنی دو روز مانده به پایان برج و دو روز پس از آن پرداخت کرده و از فیش پرداختی عکس یا کپی گرفته و یا مندرجات آنرا نزد خود یادداشت نموده فیش بانکی یا قبض خودپرداز را تحویل مدیر یا معاون او داده رسید دریافت کنند .
در این میان میتوان با ستادها و مراکز صدور قبوض برق و گاز و آب تعامل برقرار کرد تا بطور منظم بیست و هفتم هر برج قبض یا پیامک هزینه ها را ارسال نمایند .
مدیر موظف است خسارات وارده بر ساختمان را در صورتی که مورد استفاده عموم باشد از منبع شارژ پرداخت نماید اما چنانچه مورد خسارت دیده قابل استفاده تعدادی از واحدها باشد فقط همان تعداد واحدها هزینه های تعمیر و یا تعویض را پرداخت نمایند مانند درب ریموت دار پارکینگ و امثالهم اما چنانچه وسیله ای عمومی باشد و مشخص شود که یک یا چند واحد علت خسارت دیدن آن هستند تنها همان مسببین باید جبران خسارت کنند .
هر گونه ایجاد آلودگی صوتی از اذان مغرب تا ساعت 9 صبح و از اذان ظهر تا دو ساعت پس از آن به علت غیر اورژانسی مجاز نمیباشد و همسایگان در این ساعات ملزم هستند که رعایت حال یکدیگر را در الویت قرار داده و مدیر ساختمان هم باید در رسیدگی به این امور صراحتاً برخورد نماید .
قوانین مدیر ساختمان ( صــ1 )
مدیر و مسعولان ساختمان هر یک سال بر اساس توافق اکثریت تعیین میگردند در سِمت های گروهی مشارکتهای خانمها و آقایان ، تعامل با همسایگان خانم و آقا را صمیمانه تر میگرداند .
در طول سال اگر اکثریت ساکنین از عمل کرد مسعولی ناراضی باشند میتوانند او را عزل و شخص دیگری را بجایش برگزینند . در همه حال شخصی تحت عنوان علل بدل ضروریست .
در هر مجتمع کلیه تصمیمات بعهده مدیر است و اوست که با محاسبه قوانین پرداخت هزینه ها و مقدار مصرف هر واحد از مصارف مشترک را مشخص میکند که هر واحد چه مبلغی باید بپردازد .
مدیر لازم است یک حساب بانکی صفر برای واریزیهای ساکنین در نظر بگیرد که اضافه پرداختها و بهره وجوه واریزی ساکنین در آنجا ذخیره گردد و همگان از آن بهره مند گردند .
مدیر ساختمان لازم است یک خط و گوشی خاص جهت تماس با ساکنین و رد و بدل کردن پیامک در نظر بگیرد تا بهای مصرفی اعتبار آنرا از شارژ ساختمان بپردازد . استفاده از کانال اختیاریست .
در مجتمع زیر 15 واحد یک نفر بعنوان مدیر کافیست ، حدود 15 تا 30 واحد با یک معاون و از حدود 30 تا 60 واحد یک مدیر و یک معاون و یک مدیر اجرایی و از 60 تا 90 واحد سه نفر بعنوان هیئت مدیره و یک مدیر اجرایی و بیش از 90 چهار نفر بعنوان هیعت مدیره و یک مدیر اجرایی کارهای مجتمع را بر عهده خواهند گرفت . با نظر اهالی تغییر در تعداد مسعولان بلامانع است .
مدیر و رئیس هیئت مدیره هزینه آب و شارژ را پرداخت نمیکنند و معاونان فقط شارژ را نمیدهند اما پرداخت سایر اعضای خانواده الزامیست . مدیر اجرایی ترجیهاً غیر ساکن ، حقوق میگیرد .
ممکن است در مجتمعی شخصی امین ، بنا به دلائل شخصی که منشاء آن خدمت به همسایگان میتواند باشد مسعولیت مدیر را طولانی مدت و بدون امتیاز بپذیرد و این خود جای قدردانی دارد .
وظیفه مدیر اجرایی تحت نظارت هیعت مدیره عبارت است از دریافت و پرداخت شارژ ، هماهنگی برای تعمیرات وسایل ، رسیدگی به خرابیها ، پرداخت حقوق نگهبان و خدمات در صورت استفاده .
رئیس و هیعت مدیره هم با تشکیل جلساتی در هفته ضمن رسیدگی به امور مدیر اجرایی ، وظیفه رسیدگی به پیشنهادات و انتقادات و شکایات و سایر امور ساکنین را بر عهده خواهند داشت .
.: Weblog Themes By Pichak :.