پرداخت حق پارکینگ ( صــ9 )
در مورد پرداخت حق پارکینگ چنانچه تمامی واحد ها دارای پارکینگ باشند و همه از آن تقریباً یکسان استفاده نمایند پرداختی ها طبق صورت شارژ مساوی انجام خواهد شد و هیچ مشکلی نخواهد بود اما چناچه شخصی پارکینگ داشته باشد و بهیچوجه از آن استفاده ننماید باید کل هزینه های نگه داری را پرداخت نموده و حق برق را نپردازد و در صورتی که خیلی کم از خودرو استفاده کند یا اینکه محل پارک خود را اجاره دهد و یا مورد استفاده مهمانانش قرار گیرد با هر ورود و خروج ملزم است یک روز از وجه تعیین شده از مبلغ حق برق پارکینگ باضافه سهم خود از ده درصد از وجه نظافت را پرداخت نماید . ( هر خروج و ورود خودرو یک روز محاسبه میشود ) و به همین ترتیب مدیر نرخها را مشخص میکند .
اما چنانچه در یک مجتمع تعدادی از واحد ها دارای پارکینگ و تعدادی بدون پارکینگ باشند بر اساس وجود درب ریموت دار و بیشتر روشن ماندن چراغها ، تمامی پارکینگ دارها باید غیر از هزینه های نگه داری که شامل حق نظافتچی ، وجه مواد شستشو و آب مصرفی آن که همه بصورت مساوی پرداخت میکنند ، یک سهم از سی در صد مبلغ کنتور برق مشترک مشاع را هم پرداخت کنند و این هزینه ها به کسانی که پارکینگ ندارند تعلق نمیگیرد 90 درصد نظافت سهم کل ساختمان ، 10 درصد مخصوص پارکینگ
حق پارک موتور سیکلت بر اساس استفاده از درب برقی دو سوم هزینه خودرو ودر صورت عدم استفاده از ریموت یک چهارم و مانند خود رو بر اساس دفعات استفاده محاسبه میشود ( دوچرخه رایگان است )
پارک موتور برای کسانی که دارای پارکینگ نیستند در صورت رضایت پارکینگ دارها بر اساس استفاده از ریموت مانند خودرو و عدم استفاده از ریموت معادل یک سوم بدون مزاحمت پرداخت میشود .
در مجتمعهایی که پارک مهمان دارند بنا به درخواست ساکنین استفاده از آنجا به آنها تعلق میگیرد و حق استفاده از آنجا بطور مساوی بین درخواست کنندگان تقسیم میشود اگر شخصی بیش از ایام خودش استفاده نماید طبق معمول هزینه پرداخته و از دیگران کسر میشود . فرضاً واحدی در برج سه شبانه روز حق استفاده از پارک مهمان را دارد چه استفاده بکند و چه نکند باید حق پارک را بپردازد و اگر روزهایش را بطور کامل استفاده کرده باشد در صورت نیاز دیگران باید محل پارک را خالی نماید . در مجتمعهای تک کنتوری تقسیم وجه پرداخت از اینگونه ساختمانها برداشت میشود .
موارد منع مصرف آب و هشدارها ( صــ8 )
صرفه جویی در مصرف آب یکی از نکات بسیار مهمی بوده که هیچکس از اهمیت آن غافل نیست . الحمدلله در سال جاری به لطف خداوند بارشهای فراوانی داشتیم اما این دلیل بر آن نمیشود که صرفه جویی در این اکسیر حیاتی را در نظر نداشته باشیم. بسیار شنیده ایم که با یک لیوان آب هم میتوان وضو گرفت اما دیده ایم که برخی برای انجام وضو تا یک سطل آب مصرف میکنند . صحیح است که اکنون در برخی از شهرها سیستم فاضلاب نصب کرده اند و آب بداخل زمین فرو نمیرود اما بهر حال برای بدست آوردن آب آشامیدنی هزینه هایی صورت میگیرد که نباید هدر رود . در این طرح وقتیکه از کنتورهای مشترک صحبت میکنیم مقصود اینست که وجه آنرا همسایه ها هم میپردازند و اگر دراین ضمینه اصراف کنیم یا در موارد منع آن استفاده کنیم درست مانند این است که حق همسایگان را ضایع کرده باشیم و چون پروردگار در مورد همسایه با پیامبر چنان مطرح کرده بودند که ایشان تصور میکردند همسایه ممکن است ارث ببرد ، لذا ظلم در حق همسایه تبعاتی دارد که نه تنها اهل ایمان بلکه سایر اشخاص هم از عذابی که از ناراحتی وجدان بوجود می آید ، در امان نیستند .
شستن فرش ، پتو یا پرده در کنتور مشترک آب جایز نیست اما در صورت اجبار باید نصف مبلغ بیرون پرداخت شود . اتوی پرده هم همین حکم را دارد . در استحمام و مسواک و سایر استفاده های از آب نباید دوش و شیر آب بی مورد باز بماند ، با توضیحات بعدی شاید همین آب ریخته هم ذخیره شود .
شستشوی خودرو یا هر وسیله دیگری در پارکینگ مجاز نیست و خاطی باید نصف کارواش را بپردازد اما دستمال خیس کشیدن و پاک نمودن خودرو اشکالی ندارد . کسی نباید زمین را با فشار آب بشوید .
اشخاصی که خودرو یا وسیله نقلیه موتوری آنها دچار روغن ریزی یا آب باشد مالک موظف است برای روغن قطعه ای مقوا و برای ریزش آب ظرفی در محل قرار داده تا پارکینگ چهره زشت بخود نگیرد ، تا نظافتچی مجبور به مصرف آب بیشتری برای شستشو نباشد .
در وضیعت های کنتور مشترک آب ساکنین باید مرتب کولر خود را بررسی نموده تا اینکه دچار ریزش آب نباشد و چنانکه یکی از همسایه ها این امر را گزارش داد بی هیچ تاملی برای رفع عیب آن اقدام نمایند در ضمن باید دقت کنند که لوله ها دچار نشتی و شیرها در حال چکه کردن نباشند .
پرداخت حق آب ( صــ7 )
بطور کلی دو حالت برای پرداخت آب از جانب مجتمع های چند واحدی قابل تصور است .
اول اینکه کنتورهای آب مجزا بوده و مصرف آب عمومی روی کنتور یکی از واحد ها باشد .
دیگر که بسیار بیشتر از مورد قبل متداول است اینکه کنتور تمام واحد ها و مصرف عمومی یکیست که با گذشت زمان و رعایت حق مردم ، ان شاءالله آنهم مانند مورد اول خواهد شد .
در مورد نخست حق و ناحق کمتر صورت گرفته و سایر ساکنین با راضی نمودن واحدی که مصارف آب خارج از واحدها روی کنتور اوست مشکلات پرداختی های آب بها را حل خواهند نمود .
اما زمانی که کنتور آب در یک مجتمع چند واحدی یکیست میزان مبلغ آب بها بین تمامی ساکنین به مقدار مساوی تقسیم می شود که در این بین سن و جنسیت و وضعیت افراد هم مطرح نیست و میان نوزاد و شخص مسن تفاوتی وجود ندارد . یک واحد پنج نفره پنج برابر یک نفره پرداخت میکند .
میزان سنجش صرف جویی یا اصراف ساکنین در مصرف ، در مقام مقایسه با ساکنین ساختمانهای مجاور با همان شرایط و تعداد ساکنین با مقایسه مبالغ نهایی ، قابل قیاس و رقابت میباشد .
با توجه به اینکه پرداختیهای گاز در فصل زمستان به دلیل مصرف بیشتر بالا میرود میتوان آنرا با آب مصرفی در تابستان که بیشتر میشود قابل قیاس دانست بدین معنا که آنجا که آب بها بالا میرود مصرف گاز پایین میآید و بلعکس .
بنا به تحقیقی که در ساختمانی مشاهده گردیده مبلغ آب بهای هر نفر بطور متوسط ده تومان بوده که این مبلغ با وجود مهمانانی که در آن واحدها رفت و آمد میکردند به دست آمده و مطلب دیگر اینکه مشخص است که با این مبلغ آب بها ، آن چنان صرفه جویی در آنجا صورت نمیگرفته . بنابراین با توجه به منازل شخصی حدود سه نفری که تا حدودی صرفه جویی در آن صورت می گرفته و آب بهای آنها حدود پنج تومان بوده که موجب تعجب مامور ثبت کنتور هم شد ، بطور کلی نمیتوان مبلغ خاصی برای هر واحد مشخص کرد و باید پرداخت را به مقدار مصرف هر برج ساکنین و با محاسبه کل هزینه کنتور ، میزان پرداختی هر واحد را تقسیم بر تعداد کل ساکنین مشخص کرد .
( صــ6 )پرداخت حق گاز
پرداخت حق گاز در صورتی که آپارتمانهای یک مجموعه دارای یک کنتور گاز باشند قابل تفکیک است لذا در اینگونه موارد اول به متراژ آپارتمانها و سپس به جمعیت آنها دقت کرده و نهایتا به تعداد لوازم گاز سوز آنان دقت میکنیم ( نرخ گاز با توجه به فصول سال و تساعدی قابل تغییر است )
گاز نسبت به برق ارزانتر بوده و به همین لحاظ از وسایلی که گازی و برقی دارند ترجیحا باید از گاز سوز استفاده نمود لذا با رعایت اینگونه موارد و با توجه به شرایط تقریبا یکسان واحدها وجوه دریافتی آنهم یکسان میباشد و اختلافات جزئی تاثیر آنچنانی در نابرابری پرداختها ندارد .
اما چنانچه اختلاف متراژ آپارتمانی تقریبا دو برابر بوده و جمعیت نیز بیش از دو برابر بوده و گذشته از اینکه تعدد وسایل گاز سوز بیشتر بوده و پخت پز هم در آن بیش از بیست روز صورت بگیرد و در آپارتمان کوچک با وجود جمعیت کم پخت و پز هم کمتر از بیست روز صورت بگیرد آپارتمان بزرگ باید تقریبا دو برابر هزینه گاز پرداخت کند بطور مثال در یک مجتمع سه واحدی اگر یک واحد گزینه دو برابر پرداخت باشد مقدار قبض تقسیم بر چهار شده و آن واحد دو سهم میپردازد و اما چنانچه دو واحد شرایط دو برابر پرداخت را داشته باشند قبض گاز تقسیم بر پنج شده و آن دو واحد هر کدام دو سهم پرداخته و آپارتمان دیگر یک سهم میپردازد .
اما در مورد پرداختهای میانگین که در آنها شرایط اختلاف تقلیل مییابد و اما مشخص است که مقدار مصرف یکسان نیست تقسیم بندی بصورتی انجام میپذیرد که واحد کم مصرف دو سهم و واحد پر مصرف سه سهم پرداخت کند . به این معنا که در مجتمعهای سه واحدی اگر یک واحد مصرف کمتر داشته باشد کل هزینه گاز بخش بر هشت میشود دو واحد هر کدام سه سهم میپردازند و یک واحد با مصرف کمتر دو سهم میپردازد و اگر دو واحد مصرف کمتر داشته باشند وجه قبض گاز تقسیم بر هفت میشود که واحد پر مصرف سه سهم و دو واحد کم مصرف تر هر کدام دو سهم میپردازند .
نحوه پرداخت هزینه برق با کنتور مشترک ( صــ5 )
در ساختمانهای چند واحدی مسکونی که با یک کنتور مشترک برق مصرف میکنند اگر متراژ آپارتمانها یک اندازه باشد تفاوت پرداختها در میزان برق مصرفی حدودی توسط ساکنین هر واحد است و این به آن معناست که ممکن است واحدی یک مجرد یا یک زن و شوهر حتی با یک کودک باشند که صبح از خانه خارج شده و یکی عصر و دیگری شب به محل سکونت باز گردند اما در واحدهای دیگر در طول روز چند نفر سکونت داشته و مرتب از تلویزیون و رادیو و کامپیوتر و اتو و سایر وسایل برقی که ممکن است مانند یخچال و فریزر که البته در تمام واحدها فعال است اما در آنجا بواسطه باز و بسته شدن مکرر درب آنها ، بیشتر برق مصرف میشود استفاده کنند و چنانچه لباسشویی و احیاناً ظرفشویی هم داشته باشند به دلیل تعداد زیاد ساکنین از آنها خصوصا لباسشویی خیلی بیشتر از سایر واحدها از برق استفاده کرده و باید جبران نمایند .
اما در آپارتمانهایی با متراژهای بزرگ تر ، احتمال ازدیاد وسایل برقی و تعدد ساکنین بیشتر است و محاسبات قبل دقیقتر تعیین میگردد لذا چنانچه آنها از هر وسیله برقی دو عدد یا بیشتر داشته باشند که احتمال همزمان استفاده از آنها وجود داشته باشد باید در نظر گرفته شده و محاسبه گردد .
در مجتمع هایی با کنتور برق مشترک ، استفاده از وسایلی که در گاز و برق مشترک می باشند مانند بخاری برقی و سماور برقی مجاز نیست و اگر هم استفاده شد مصرف برقشان هزینه سنگینی دارد .
اما حد پرداختی اینگونه خانوارها را میتوان با جدول یک نفر ده هزار تومان ، دو نفر هجده هزار تومان ، سه نفر بیست و چهار هزار تومان ، چهار نفر بیست و هشت هزار تومان و پنج نفر سی هزار تومان در هر ماه برای برق مصرفی داخل آپارتمان حساب کرد که اگر مبالغ جمع آوری شده بدون داشتن درب برقی پارکینگ و آسانسور کفاف قبوض برق را داد کافیست اما اگر کم آمد به پرداختیهای کل نفرات به همین نسبت اضافه کنند تا جبران شود و بلعکس . برای ذخیره 10 درصد بیشتر پرداخت میشود . در کنتورهای مشترک اگر واحدی از وسایل عمومی مانند کولر استفاده نکرد حق برقش کسر میشود .
در این وضعیت وجود آسانسور و درب ریموت دار ، همان قوانین خاص تعریف شده خود را دارد . با کنتور برق مشترک واحدی اجازه تولید کردن محصولی را با استفاده از برق ندارد .
.: Weblog Themes By Pichak :.