تقسیم بندی پرداختها ( صــ3 )
بطور کلی پرداختیهای ساکنین هر مجتمع چند واحدی بر اساس وجود کنتورهای مشترک و غیر مشترک به چهار گروه تقسیم میگردد ، که در اینجا وضعیت هر کدام را جداگانه توضیح خواهیم داد .
1 ـ وضعیت نخست که مربوط به ساختمانهای قدیمی می باشد وجود کنتورهای مشترک برق و گاز و آب برای تمامی ساکنین ساختمان است که دارای پیچیده ترین حالت محاسبه پرداختها میباشند .
2 ـ در وضعیت دوم کنتورهای برق واحدها جدا و یک کنتور برق مشاع هم برای مصارف عمومیست در این حالت کنتورهای گاز و آب مشترک میباشند .
3 ـ وضعیت گروه سوم که دارای بیشترین حالت ممکن میباشد کنتورهای برق مانند وضعیت دوم و کنتورهای گاز هم بصورت مجزا و فقط کنتور آب است که برای تمام ساکنین مشترک میباشد .
4 ـ در وضعیت گروه چهارم تمام کنتورها مجزا ، باضافه یک کنتور برق مشترک . مصرف آب مشترک را هم روی یکی از واحدها قرار میدهند که از همسایگان مبلغی بابت مصرف اضافه دریافت میکند .
در حقیقت هر چه بسمت وضعیت های بالا تر پیش می رویم دریافتی ها ساده تر انجام شده و مقدار مصرف هر واحد مشخص است اما چون هدف تفکیک مال حلال از حرام است وضعیت های نخست توضیحات بیشتری لازم دارد .
وضعیت تقسیم بندی پرداختها بستگی کامل به هزینه های نهایی مشترک ساختمان در طول یک برج را دارد و ممکن است افراد یک ساختمان گروهی بنای مصرف را بر اساس صرفه جویی گذاشته باشند که طبیعتا مبلغ نهایی آنها با مجتمع هایی که رعایت صرفه جویی را نمیکنند و باید بطور تساعدی مبلغ بیشتری پرداخت نمایند ، با توجه به تعداد واحدها تفاوت عمده ای خواهد داشت .
اما در تمامی صورتهای پرداخت ، باید جمع پرداختیها از مجموعه هزینه های مصارف مختلف حدود ده درصد بیشتر باشد تا برای مخارج ناگهانی که ممکن است در ساختمان پیش آید مبلغی ذخیره بماند اما این مبلغِ اضافه اگر تا هنگام رفتن همسایه ای مصرف نشود سهم او باید عودت داده شود .
.: Weblog Themes By Pichak :.